wat is candy wrapper en leer deze techniek

Leuk om te weten:


WAT IS CANDY WRAPPER?


Candy wrappers zijn wikkels rond snoep, snoepjespapier. 

Met de candy wrappers maak je oa. mooie handtassen, manden, juwelen, sleutelhangers...


HET ONTSTAAN VAN DEZE WORKSHOP


Op een zonnige dag, kuierde ik samen met mijn echtgenoot en enkele vrienden door de steegjes van het artistieke stadje Ootmarsum in Nederland.

Onze aandacht werd getrokken door enkele veelkleurige handtassen in één van de etalages. Nieuwsgierig en vol verwondering stonden we een paar minuten later tussen de  handtassen. We herkenden in de veelkleurige vlakjes snoeppapier. Ik ben op zoek gegaan naar de herkomst en techniek van deze mooie handtassen.

 

Ondertussen heb ik zelf al enkele handtassen, groot en klein, gemaakt. Kleinere voorwerpen als juwelen en sleutelhangers zijn eveneens mogelijk.

Ik gebruik daarvoor papier van tijdschrijften, afiches,...Omdat papier niet waterbestendig en scheurvrij is, worden deze eenzijdig geplastificeerd. Daardoor verhoogt de duurzaamheid. De tas (foto 2) gemaakt met herbruikbare tassen uit warenhuizen, is mijn favoriet. 100% recyclage!

Ondertussen ga ik op zoek naar verpakkingen die waterbestendig en scheurvrij zijn maar voor de workshops gebruik ik (geplastificeerd) papier. 


DIT KWAM IK OOK NOG TE WETEN OVER DE CANDY WRAPPER TECHNIEK EN DE HANDTASSEN.


De ontwerpster Olga Abadi ontdekt een oude Maya-techniek waarbij alledaagse materialen, zoals candy wrappers, allerlei verpakkingsmaterialen, etiketten van drankflessen,... kunnen gebruikt worden om unieke handtassen te maken. De materialen zijn waterbestendig en scheurvrij, dat maakt dat de tassen ook duurzaam zijn. 

Met haar oog voor design ontwerpt Olga  met deze candy wrapper techniek de Nahui Ollin - tassen.  Deze worden gemaakt met gerecycleerde materialen waaronder verkeerd gedrukte snoepverpakkingen. Het is een uniek proces waarbij geen twee tassen dezelfde zijn. Door de keuze van de materialen en hun duurzaamheid worden de tassen geclassificeerd als ecomode.

Om één tas te vervaardigen heeft een ambachtsman tot vier à vijf werkdagen nodig. Door ondermeer de samenwerking met Fair Trade en Sweatshop free practices en meerdere upcyclingpartners wordt het creëren van huisnijverheid mogelijk.


Zin gekregen om deze techniek te leren?


WORKSHOP CANDY WRAPPER 

 

Wat?

-je volgt een 2-daagse workshop 

-je leert de techniek van A tot Z

-je neemt een afgewerkte handtas mee naar huis  

 

Inbegrepen?

-professionele begeleiding in een creatieve locatie

-alle benodigde materialen

-drankjes tussendoor

 

Wanneer?

Via de nieuwsbrief of facebookpagina word je op de hoogte gehouden.

-  weekend

- 2 weekdagen

- je komt op afspraak of op het moment dat de workshop in de planning staat

 

Prijs?

155€

- 4 werkmomenten van 3 uur gedurende een weekend of  2 afzonderlijke dagen